Kunst en Cultuur

Kern Kunst Westvoorne

Medio juni 2014 ziet u op drie rotondes in Westvoorne een kunstwerk staan met bovenin dit kunstwerk een vlag. Deze vlaggen verwoorden ieder half jaar een maatschappelijk onderwerp dat o.a. gericht is op de millenniumdoelen. Het eerste halfjaar zult u het woord ‘Duurzaamheid’ op alle vlaggen zien.
   

Brestheater

BREStheater is het podium voor veel (on)bekende cabaretiers, maar ook voor fantastische muziekavonden- of middagen, vrolijke, swingende en poëtische jeugdvoorstellingen en bijzondere toneelvoorstellingen.

Cultuurweb Brielle

Op het cultuurweb vindt u informatie en het laatste nieuws over wat er vandaag de dag allemaal te beleven valt op het gebied van muziek, dans, theater, kunst, cultuur, geschiedenis, onze stad en de mensen.
Vrienden Museum den Briel - Briels Klokkenluiders Gilde - FolkClub Brielle - Gidsengroep Brielle - Vrienden Catharijnekerk - Molen 't Vliegend Hert - CCPO Brielle

Kamerkoor Magnificat

Het koor ‘Magnificat’ uit Middelharnis bestaat uit 28 leden en is opgericht op 29 januari 1988. Sinds de oprichting van het koor staat het onder leiding van onze vakbekwame dirigent Rinus Verhage. We richten ons op de vocale (kerk)muziek van Barok tot Renaissance, van (vroeg) middeleeuwen tot hedendaags.

Koepel Zeeburg

Ruim vijf jaar hebben wij eraan gewerkt om onze droom om de Koepel te herbouwen werkelijkheid te laten worden. In samenwerking met het College van B&W van de geemeente Westvoorne is er een subsidieaanvraag ingediend bij de Stadsregio Rotterdam. We zijn ervan overtuigd dat de huidige bewoners van Westvoorne, hun kinderen en kleinkinderen en volgende generaties zullen genieten van dit stukje historie.

Kunstwerk Westvoorne

Westvoorne, gelegen aan de Zuid-Hollandse kust op het eiland Voorne-Putten, is een gemeente met een bloeiend kunstleven. Stichting Kunstwerk Westvoorne organiseert hier regelmatig bijzondere kunstevenementen. Deze kenmerken zich door hun laagdrempeligheid en hebben tot doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen.

Muziekvereniging Ons Genoegen

Als je in Rockanje e.o. woont, ben je hier op de juiste plaats. Bij Ons Genoegen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bewegen op muziek bij de twirlers, je kunt trommelen bij de drumband of je kunt blazen op een instrument bij het orkest. En natuurlijk kun je altijd komen kijken en luisteren naar de optredens.

Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland

De doelstelling die wij hebben, is het bevorderen en het op een hoger peil brengen van de amateurkoorzang in het algemeen en dat van de aangesloten koren in het bijzonder.

Muziekvereniging Volharding

Welkom op de site van muziekvereniging Volharding te Oostvoorne, opgericht op 23 september 1909. Bij muziekvereniging Volharding worden door vakbekwame docenten individuele lessen gegeven aan personen vanaf 8 jaar. Gekozen kan worden voor blaasinstrumenten (hout- en koperinstrumenten) en slagwerk.

Historisch Vereniging Westelijk-Voorne

De Vereniging heeft tot doel de historie van Westelijk Voorne levend te houden. Dit doet zij door vier originele boerderijtjes op een afgesloten museumterrein in Rockanje in de oorspronkelijke staat te brengen, de Biberbunker in de Voornse duinen toegankelijk te houden en de Begraafplaats Maria Rust in oude staat te herstellen.