Kunst en Cultuur

Streekarchief VP

Vroeg of laat zoek je in het Streekarchief.

Welkom op de website van het Streekarchief, de digitale toegang tot het verleden van Voorne-Putten. Het papieren erfgoed van deze regio wordt zorgvuldig bewaard in een depot in Brielle en voor iedereen toegankelijk gemaakt. De speciale kluisruimte bevat in totaal vier strekkende kilometer aan historische documenten, die tot wel 750 jaar oud zijn, en een beeld schetsen van vrijwel elk aspect van het leven op de eilanden in vroeger tijden.
   

Erfgoedlijngo

In de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee worden eilandelijke cultuur-historische belevingswaarden geaccentueerd, ontwikkeld en verbonden in een streekherkenbaar verhaal over Leven met het Water.

Brestheater

BREStheater is het podium voor veel (on)bekende cabaretiers, maar ook voor fantastische muziekavonden- of middagen, vrolijke, swingende en poëtische jeugdvoorstellingen en bijzondere toneelvoorstellingen.

Kamerkoor Magnificat

Het koor ‘Magnificat’ uit Middelharnis bestaat uit 28 leden en is opgericht op 29 januari 1988. Sinds de oprichting van het koor staat het onder leiding van onze vakbekwame dirigent Rinus Verhage. We richten ons op de vocale (kerk)muziek van Barok tot Renaissance, van (vroeg) middeleeuwen tot hedendaags.

Kunstwerk Westvoorne

Westvoorne, gelegen aan de Zuid-Hollandse kust op het eiland Voorne-Putten, is een gemeente met een bloeiend kunstleven. Stichting Kunstwerk Westvoorne organiseert hier regelmatig bijzondere kunstevenementen. Deze kenmerken zich door hun laagdrempeligheid en hebben tot doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen.

Muziekvereniging Ons Genoegen

Als je in Rockanje e.o. woont, ben je hier op de juiste plaats. Bij Ons Genoegen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bewegen op muziek bij de twirlers, je kunt trommelen bij de drumband of je kunt blazen op een instrument bij het orkest. En natuurlijk kun je altijd komen kijken en luisteren naar de optredens.

Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland

De doelstelling die wij hebben, is het bevorderen en het op een hoger peil brengen van de amateurkoorzang in het algemeen en dat van de aangesloten koren in het bijzonder.

Historisch Vereniging Westelijk-Voorne

De Vereniging heeft tot doel de historie van Westelijk Voorne levend te houden. Dit doet zij door vier originele boerderijtjes op een afgesloten museumterrein in Rockanje in de oorspronkelijke staat te brengen, de Biberbunker in de Voornse duinen toegankelijk te houden en de Begraafplaats Maria Rust in oude staat te herstellen.
   Rate us